A maeʻa le 68 tausaga o galue i Omaha, o le a tapunia lavalava Parsow ma taʻaloga taʻaloga |Tala Fou Pisinisi i le lotoifale

O Sol Parsow, le atalii o tagata malaga mai Rusia, na ia tatalaina lavalava ma ofu taʻaloga a Parsow i Omaha i le 1952. I le 1975, na siitia mai le taulaga i le Regent's Square, o le faleoloa muamua lea.
I le 1952, na tatala ai e Sol Parsow, o se tamaitiiti fou a tagata Rusia na malaga mai, le faitotoʻa i lavalava ma ofu taʻaloga a Parsow.
Na fa'ailoa e Parsow i le Aso To'ona'i o le a fa'atau atu le fa'atauga o lo'o totoe ma tapunia pe a uma le fa'atauga.O le a tapunia le faleoloa mo faʻatauga i le Aso Tofi ma le Aso Faraile mai le 9 i le taeao i le 8 i le afiafi;Aso Toonai mai le 9 i le taeao i le 5 i le afiafi;ma le Aso Sa, Setema 20 mai le 11am i le 3pm.
Na fanau Sol Parsow i Cleveland, siitia atu i Niu Ioka, ma faigaluega i se faleoloa lavalava i Brooklyn seia oo ina auina atu o ia i Omaha mo aoaoga i le Taua Lona Lua a le Lalolagi.O iinei, na ia feiloai ai i lona faletua i le lumanai o Lee Jane Greenberg, ma sa ia filifili e toe foi ma tatala se faleoloa lavalava.
O le igoa muamua o Paso o Pasovsky, ae na fai mai David Paso na taʻu atu e lona tama i ona matua o loʻo ia faʻaigoaina Paso mo se pupuu e tuʻu i luga o le faʻailoga.
Fai mai Paso, e ui i le faʻamaʻi o le coronavirus ua faigata ai pisinisi, na ia filifili e tapunia le faleoloa i le lima tausaga talu ai i le 2020, ina ua ia sainia le maliega lisi mulimuli.
Na ta’ua e Paso, o le faleoloa lenei o le ulua’i faleoloa lea na si’i mai le taulaga i le Regent Shopping Center i le 1975 ma o lo’o iai lava talu mai lena taimi.Fai mai a ia, o tagata faʻatau a Regent ma Paso ua matua lelei mo le tele o tausaga.
Fai mai Paso, ua manumalo le faleoloa i le mamalu o le atunuu i le tele o tausaga ma ua manumalo i le tele o viiga, e aofia ai le filifilia o se tasi o "Top 100 American Stores" e "Mr.Fashion” mekasini.
Omaha o le a tausia ia lava.E ta’u mai e tagata ia te a’u tala e uiga i lo’u tama ma lo latou alolofa i le matou faleoloa,” o lana tala lea.“Na ou maua ai le ola.”
I le Aso Faraile, na tamoʻe ai se tamaloa ma le latou taifau i tafatafa o le fuʻa a Amerika i le Omaha Memorial Park.2,977 fuʻa o loʻo faʻatusalia i latou na maliliu i le osofaʻiga ia Setema 11, 19 tausaga talu ai.
O Reed Elias, e 15 tausaga le matua o Omaha, na ia uuina le tama'i tama a lona aiga e 8 masina le matua o Schnauzer Molly (Molly), ma sa asiasi atu i le Falemai Metotisi i Florida. falema'i tui fulū.Omaha, Aso Tofi, Setema 10, 2020.
I le Aso Faraile, Setema 4, 2020, i le taimi o le taaloga lakapi a Omaha Scott (Womaly) ma Waverly (Waverly) i Waverly Waverly High School, ua goto le la i tua atu o le tulaga o Waverly.Na manumalo Waverley i le taaloga 17-7.
I le Aso Lua, Setema 1, 2020, na vaaia ai se mata'itusi Corona Extra ufimata i le uaina, Beer ma Spirits uaina, pia ma agaga i le 3435 Oak View Drive, Omaha.
I le Aso To’ona’i, Setema 5, 2020, o Seward’s Mark Poicky (Robert Poicky) ma Lincoln’s Kevin McGrath (Kevin McGrath) sa i fafo o le faitoto’a pito i tua o le Lincoln Memorial.O le Aso Toonai na fuafua muamua ai le au.Fai mai McGrath: "O le matou tetee lea i le Big Ten i aso nei."“E le mafai ona matou tuu i lalo le au fana,” o le faaopoopo lea a Poliki.
O le pakaga taavale i le itu i sasae o le Memorial Stadium e leai se siʻusiʻu i Lincoln City i le Aso Toʻonaʻi, Setema 5, 2020. O le 'au na muai faʻatulaga e tatala le vaitau lakapi e faasaga i le Purdue University i Memorial Stadium i le Aso Toʻonaʻi.
I le Aso Toʻonaʻi, Setema 5, 2020, na savali ai se tagata savali i le taulaga o Lincoln.I le amataga, o le 'au na fuafua e tatalaina le lakapi soka e faasaga i le Iunivesite o Purdue i le Memorial Stadium i le Aso Toonai.
Na tutu tagata i luga o le 42nd Street e lata ane i le Pacific Street ma vaavaai atu leoleo o Omaha o faafeao atu le tino maliu o le alii leoleo Lincoln o Mario Herrera na toe foi i Lincoln ina ua maliu Lincoln i le Aso Gafua, Setema 7, 2020. Na fanaina Herrera i le aso 26 o Aokuso a o taumafai e tuuina atu se tusi saisai. ..
Lincoln Leoleo Leoleo Mario Herrera sa faafeaoina latalata i Grover i le 42 ma Omaha i le Aso Gafua.Na maliu vave Herrera i le Aso Gafua ina ua fanaina i le aso 26 o Aukuso.
O Kristin Pehoviack ma Audrey Lash e fafaga leona o le sami i le faaaliga fou a le Omaha Henry Doorly Zoo i Irvine Sea Lion Coast.
E mafai e tagata asiasi ona faamemelo i leona o le sami i tafatafa o le New Irvine Sea Lion Coast faʻaaliga i le Omaha Henry Dolly Zoo.
Todd Shannon, le matua o tamaiti aoga a le Omaha Public Schools, na saunoa i se tetee, ma valaau mo le pa'ū e toe amata i le eria.
I le Aso Lua, Setema 8, 2020, na vaaia ai se faailoilo savali i luga o le puipui tioata e le timu o se fale faatali pasi i Farnam Street e latalata i le 34th Street.
Na aapa atu Quincy Evans o Omaha Roncalli, ae i luma o Zach Leinen o Elkhorn i le kuata lona tolu, na le mafai ona maua le pasi lona tolu.
I le Aso Faraile, Setema 4, 2020, na matamata ai tagata i le taaloga lakapi a Omaha Scott ma Waverley i luga o se mauga i fafo atu o le Waverley Waverley High School Stadium.
Waverly (Waverly) e auai i le taaloga lakapi a Omaha Skutt vs. Waverly i Waverly High School i Waverly i le Aso Faraile, Setema 4, 2020.
Millard South's Ryan Holdsworth (3) ma Gage Stenger (12) na faʻamanatuina la latou paʻu ma Elkhorn South.
Earl & Grey (Earl & Grey) o loʻo faʻamatalaina o se fale teuteu faʻaonaponei fale ma le toe faʻalelei.I lalo o le faalauiloaina faapisinisi a Benson, o se tuafafine faleoloa o le "Maua Vintage Maketi".
O le pisinisi "Wine, Beer and Spirits" na tatalaina i le faaiuga o Aperila ua lauiloa o le faleoloa sili ona tele i le setete.Fai mai le pule o le tau o le poloketi: e tusa ma le 3 miliona tala Amerika.
O le fa'aitiitiga tele o le avanoa fa'aletino a le Infogroup ma le liua tele i galuega mai le fale ua maua ai e tagata se va'aiga o le mafaufau e fesuisuia'i pea, lea e ono suia ai e fa'avavau galuega i aso uma ma mana'oga avanoa mo tagata faigaluega Omaha.
I se fa'ama'i, tu'ufa'atasia le feavea'iina o donuts, fa'ateleina le ave'ese, ma le mana'o mo mea'ai ga'o ma fa'amafanafanaga, ma e ono maua ai sau fa'ata'ita'iga fa'apisinisi manuia.
E ala i le upega tafaʻilagi ma le app, e mafai e tagata i Omaha (ma Lincoln City) ona tuʻuina atu ni oka mo le itiiti ifo i le itula.
O Sol Parsow, le atalii o tagata malaga mai Rusia, na ia tatalaina lavalava ma ofu taʻaloga a Parsow i Omaha i le 1952. I le 1975, na siitia mai le taulaga i le Regent's Square, o le faleoloa muamua lea.


Taimi fa'asalalau: Sep-14-2020