Fa'avasegaina o lomitusi –tasi

Lomitusi, e ese mai le vali, o le faiga e faʻaoga ai se vali poʻo se ufiufi i se ie e fausia ai se mamanu.

I le 1784, na faavaeina ai e ni tagata Farani se toʻatolu le fale lomitusi muamua i le lalolagi.

I le 230 tausaga ua tuanaʻi, ua atiaʻe tekinolosi lomitusi i auala eseese.I aso nei, encyclopedia xiaobian o le a siaki ituaiga o lomitusi

I. Fa'avasegaga e tusa ai ma faiga lomitusi:

1. Lomitusi sa'o (Ova lolomi, Lomi susu)

Lomitusi tuusa'o o se ituaiga lolomi sa'o i luga o ie paepae po'o luga o ie ua uma ona vali.O le mea mulimuli e taʻua o le overprint (faʻapitoa foi o le lomitusi pito i lalo), ma o le mea moni o le lolomi e sili atu le pogisa nai lo le lanu pito i lalo.E tusa ma le 80% o ie lolomi i luga o le maketi e lolomi saʻo.(Iinei o lomitusi tuusao e masani lava ona faasino i le lolomiina o vali, e faʻaaogaina e iloa ai le eseesega mai le lomitusi vali i lalo)

Fesili: E fa'afefea ona iloa le fa'ailoga pa'epa'e mai le lomi vali?

Afai o le lanu pito i tua o le ie e tutusa lava le paolo i itu uma e lua (ona o fasi vali) ma o le lolomi e sili atu le pogisa nai lo le lanu pito i tua, o lona uiga o se ufiufi lolomi, a leai o se paʻepaʻe paʻepaʻe.

2. Fa'asalalau lolomi

Filifili le vali e vali ai le faavae o le paʻu faʻamalo, teteʻe i le mago, faʻaaoga le vailaʻau o loʻo i ai le sui faʻamalo poʻo le tetee i le lafoaia i le taimi lava e tasi o le mamanu ma le lanu o le lomitusi lolomi lolomi lolomi, post-processing, lolomi i le eleele e faʻaumatia ma o le decolorization o le vali, o le lanu o le eleele na fausia ai le paʻepaʻe (taʻua o le paʻepaʻe paʻepaʻe) poʻo le lanu lanu na faia e le mamanu ma le vali lanu (taʻua o le lolomi lanu).E lauiloa foi o le tosoina o le paʻepaʻe poʻo le tosoina o lanu.

I le faʻatusatusa i le lolomiina saʻo, o tau o le gaosiga o ie lolomi e maualuga, ma e tatau ona faʻaeteete tele ma faʻamaoni e pulea ai le faʻaogaina o le faʻaitiitiga o mea e manaʻomia.

Fesili: E faʻafefea ona iloa pe o le ie o se lolomi lafoaʻi?

Afai o le ie o loʻo i ai le lanu tutusa i itu uma e lua o le pito i tua (ona o se fasi vali), ma o le mamanu e paʻepaʻe pe ese mai le pito i tua, ma o le pito i tua e pogisa, e mafai ona faʻamaonia o se ie lolomi faʻasalalau.

O le su'esu'eina ma le toto'a o le itu i tua o le mamanu e fa'aalia ai fa'ailoga o le ulua'i lanu i tua (e tupu lea ona o vaila'au e fa'aumatia ai le vali e le'o tu'ia atoa le ie).

3, lomitusi anti-dyeing

O se vaila'au po'o se resini waxy lolomi i luga o se ie pa'epa'e e taofia pe taofia ai le ofi o le vali i totonu o le ie.O le faʻamoemoe o le tuʻuina atu lea o se lanu faʻavae e faʻaalia ai le paʻepaʻe paʻepaʻe.Manatua o le taunuuga e tutusa ma le lolomi faʻasalalau, peitaʻi o le auala na faʻaaogaina e ausia ai lenei taunuuga o le faʻafeagai o le lolomi faʻasalalau.

Ole auala lolomi e le fa'aaogaina lautele, e masani lava i tua e le mafai ona fa'aogaina i le tulaga o le fa'aaogaina.Ole tele ole lomitusi fa'anu'u e faia ile faiga e pei ole galuega taulima po'o le lomitusi lima (fa'ata'ita'iga ole lomiga ole solo) nai lo le gaosiga tele.

Talu ai ona o lomitusi lafoaʻi ma lomitusi anti-dyeing e maua ai le aafiaga lomitusi tutusa, e masani lava e ala i mata le lavalavā e masani ona le mafai ona iloa.

Mu le lomitusi (Burn out print)

O se lolomi pala o se mamanu e lolomi i se vailaʻau e malepe ai le ie.O le feso'ota'iga la i le va o vaila'au ma le ie e mafai ona maua ai ni pu.O pito o pu o lomi masaesae e masani lava ona masaesae vave, o lea e le lelei ai le ofuina o le ie.

O le isi ituaiga lolomi pala o se ie e fai i vulu fa'afefiloi, vulu milo-autu, po'o se fa'afefiloi o filo e lua pe sili atu.E mafai ona fa'aumatia e vaila'au se tasi alava (cellulose), ma tu'u ai isi.O lenei faiga lomitusi e mafai ona maua ai le tele o ie lolomi faʻapitoa ma manaia.

5, maanuminumi shrinkage fuga / foam lolomi

O le faʻaaogaina o le auala lomitusi i luga o le ie o le faʻaogaina o vailaʻau faʻapitonuʻu e mafai ona faʻalauteleina ai le fiber poʻo le faʻaitiitia, e ala i togafitiga talafeagai, ina ia mafai ai ona maua le vaega lolomi o le alava ma le le lolomiina o le faʻalauteleina o le fiber poʻo le vaʻaia, ina ia maua ai. luga o le masani concave ma convex mamanu o le oloa.E pei o le fa'aogaina o le so'a fa'ainu fa'afefeteina o le cotton mama lomitusi seersucker.E ta'ua fo'i o le lomitusi convex.

O le vevela vevela e masani lava 110C, o le taimi e 30 sekone, ma o le lau lomitusi e 80-100 mata.

6, Lomiga fa'apipi'i (Pigment Print)

Talu ai ona o le faʻapipiʻi e le o se mea e faʻafefeteina vai, e leai se vavalalata i le alava, o lona valivali e tatau ona faʻalagolago i le ata e fausia ai le polymer compound (pili) faʻapipiʻi ma le adhesion alava e ausia.

E mafai ona faʻaaogaina le lolomiina o mea faʻapipiʻi mo le faʻaogaina o soʻo se fiber textiles, ma e sili atu le lelei i le lolomiina o faʻafefiloi ma lalagaina, ma o le faagasologa e faigofie, lautele alaleo, fugalaʻau foliga otooto e manino, ae o le lagona e le lelei, o le solo. e le maualuga le saoasaoa.

Lomitusi vali o le lomitusi tuusao lea o le vali, lea e masani ona taʻua o le lolomi mago e iloa ai le eseesega mai le lolomi susu (poʻo le lomitusi vali).

E lelei pe sili atu foʻi le faʻavaveina o le malamalama ma le mama mamago faʻamago, o lea e faʻaaogaina lautele i ie teuteu, ie pupuni ma lavalava e manaʻomia ai le faʻamamago.


Taimi meli: Apr-11-2022